آیا شبکه خبر ۲ صدا و سیما هک شد؟ + فیلم «عیسی بخشی» آخرین بازمانده بخشی‌های کرمانج خراسان شمالی درگذشت + علت فوت صداوسیما یکی از بهترین‌هایش را از دست داد فیلم‌‌های سینمایی امروز تلویزیون (جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) «لالایی» در شبکه نمایش خانگی | عمو پورنگ بازیگر شد سریال جدید «رخنه» درباره امنیتی‌ترین عملیات نفوذ + زمان پخش ماجرای عجیب آهنگ «تنهاترین عاشق» که به نام فریدون فروغی دست‌به‌دست می‌شود! + فیلم چرا تکرار «پایتخت ۶» پخش نمی‌شود؟ روایت پردیس پورعابدینی از سکانس ملاقات شرعی با شهاب حسینی در «گناه فرشته» + فیلم برگزاری گردهمایی کارشناسان روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر کشور در مشهد مقدس بازیگر فیلم سینمایی «اخراجی‌ها ۲»: روش تدریس تام‌کروز در «تاپ‌گان» متعلق به یک خلبان ایرانی است خانه انیمیشن UP در دنیای واقعی + فیلم و عکس معاون وزیر فرهنگ: سابقه ایران و عراق در حوزه فرهنگ و ارتباطات درخشان است درباره زنده یاد حسن حامد، نمایشنامه نویس و کارگردان فقید مشهدی| خاموشی در اوج درخشش کاش سریال بود! | درباره «مست عشق»، فیلم مهم حسن فتحی بازدید هیأت رسانه‌ای ایران از مؤسسه العلمین عراق + تصاویر ویژه‌برنامه «کوی محبت» در شب شهادت امام جعفر صادق (ع) + زمان پخش فیلم‌های سینمایی تلویزیون برای تعطیلات آخر هفته (۱۳، ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان تعطیلی سینما‌های مشهد به مناسبت شهادت امام‌جعفر‌صادق‌(ع)
سرخط خبرها

در سایه سار تمدنی که جاری است!

  • کد خبر: ۱۸۱۵۱۷
  • ۰۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۲
در سایه سار تمدنی که جاری است!
تمدن بزرگ‌ترین واحدی است که در تاریخ بشر، در تأملات نظری و بلکه عملی بشر سراغ داریم. تمدن همه امور از جمله امنیت را در برمی گیرد.

اعتلای تمدن و فرهنگ اسلامی موجب تضمین امنیت فرهنگی خواهد شد و امنیت فرهنگی در ذیل امنیت ملی قرار دارد و یکی از مؤلفه‌های اصلی آن را تشکیل می‌دهد.  اگر نگاهی اجمالی به این موضوع داشته باشیم، موضوع امنیت فرهنگ و تمدن در واقع به ریشه تمدن و گستره تمدن برمی گردد. تمدن بزرگ‌ترین واحدی است که در تاریخ بشر، در تأملات نظری و بلکه عملی بشر سراغ داریم. تمدن همه امور از جمله امنیت را در برمی گیرد.

مسئله‌ای که به ویژه در امور تمدن و در این حوزه مطرح می‌شود، این است که تمدن این اجزای به ظاهر متشتت را در ارتباط با هم قرار می‌دهد. ممکن است شما در خارج از تمدن هم با یک نظام، بتوانید امنیت را یا امنیت فرهنگی و سیاسی یا نظامی را تأمین کنید؛ ولی اینکه این امنیت لزوما به اقتصاد از یک سو، به روابط خارجی از سوی دیگر، صنایع نظامی، فناوری و علم ربط داشته باشد، این فقط در یک نگاه کلان تمدنی شکل می‌گیرد.

در نتیجه موضوع ما در تمدن اسلامی همین نگاه کل نگری است که همه اجزا از جمله امنیت و امنیت فرهنگی را در برمی گیرد.

مهم‌ترین مسئله ما در ایجاد امنیت فرهنگی ذیل تمدن، تلاش و حرکت برای رفتن به سمت تمدن سازی است و آن تمدن سازی هم بی شک به یک تصویر کلان، دقیق و روشن نیاز دارد.

ما مثلا در موضوع خود تمدن اسلامی، الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت، مراحل استقرار تمدن نوین اسلامی در فرمایشات رهبر معظم انقلاب را داریم؛  بنابراین اگر ما آن تصویر را درست ترسیم کنیم، مرحله بعدی به الزاماتی می‌رسیم که نیاز است. مسئله اصلی ما تصویرپردازی است که در قالب تمدن نوین اسلامی باید انجام شود و طبیعتا در مراحل بعد این مسئله تا آیین نامه و فناوری و تنظیم مناسبات و تعیین بازیگران صحنه و هم چیزی که از سیاست گذاران فرهنگی انتظار داریم، به آنجا کشیده می‌شود.

قاعدتا ما در موضوع رفتن به سمت تمدن اسلامی، چون به سمت یک امر بی نهایت در حال حرکت هستیم، هم از یک طرف وقتی به پشت سرمان نگاه می‌کنیم باید خوش بین باشیم، چرا که در طول تاریخ انقلاب اسلامی به طور خاص رشد و پیشرفت داشتیم؛ ولی نسبت به آن چیزی که باید به آن برسیم، همیشه این نگرانی باید وجود داشته باشد که بسیار عقب هستیم، چون جهت ما جهت بی نهایت است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->